Nova verzija

Prenesite verzijo Hipokrat

Prenesite si novo verzijo Hipokrat in tako ostanite brezskrbni kar se tiče zakonskih sprememb, popravkov in še in še.

Hipokrat 22.3

Prenesite si zadnjo verzijo programa Hipokrat

Hipokrat Zobna 22.3

Prenesite si zadnjo verzijo programa Hipokrat Zobna

Arhiv

Prenesite si zadnjo verzijo programa za arhiviranje

Kaj je novega?

Spremembe v verziji

Obveščamo vas, da je objavljena nova verzija programa Hipokrat 22.3. V zadnjo verzijo so vključene razne zakonske in uporabniške dopolnitve, ki so opisane v spremembah verzije programa.

Nova verzija Hipokrat 22.3 je obvezna za vse uporabnike, ki izstavljajo eRačune proračunskim uporabnikom ali drugim pravnim osebam!

e-SLOG 2.0 – Elektronski račun [ eRačun ]: Za uveljavitev evropskega standarda za eRačun v Sloveniji v javnem sektorju in gospodarstvu je bil vzpostavljen ukrep ROSE “Readiness Of Slovenian E-invoicing”. Eden izmed osnovnih ciljev ukrepa je nadgradnja standarda e-SLOG na različico 2.0, ki je skladna z evropskim standardom. S 1.10.2020 proračunski uporabniki prehajajo na nov standard za eRačune – eSLOG 2.0, kar pomeni, da po tem datumu eSLOG-a 1.6 ne bodo več prejemali. Hipokrat verzija 22.3 vključuje posredovanje eRačunov v novem eSLOG-u 2.0.

Obračun za podjetja: Omogočeno je, da se na enem računu za podjetja lahko istočasno obračunajo storitve, ki imajo različne stopnje DDV (v šifrantu storitev in materialov vpisano DDV: 5%, 9,5% ali 22%). Posledično so dopolnjene tudi strukture za pošiljanje eRačunov in gotovinskih računov na FURS ter Seznam izdanih računov.