V bazi imamo preveč pacientov in jih želimo nekaj zbrisati ali združiti. Kako?

V primeru, da na funkciji Izbira bolnika vidite več:

  • istoimenskih pacientov,
  • umrlih pacientov,
  • odseljenih,
  • ali bi jih iz drugih razlogov radi odstranili iz funkcije ‘Izbira bolnika’,

jih lahko ali združite ali prestavite med neaktivne/umrle.

Kako?

  1. Na obisku izberite pacienta, ki ga ne želite odstraniti (aktivnega pacienta na obisku, program ne bo prestavil med neaktivne).
  2. Če imate več istoimenskih pacientov in jih želite združiti, odprite Servis / Združevanje bolnikov. Poiščite pacienta po npr. datumu rojstva in kliknite Združi.
  3. Če želite prestaviti pacienta med neaktivne (v tem primeru pacienta ne boste več videli na funkciji Izbira bolnika) odprite Ambulanta / Bolniki (sonček), kliknite na ikono ‘puščica’ in vpišite datum (lahko je današnji) ter potrdite.

4. Če ste med neaktivne prestavili napačnega pacienta, ga lahko vrnete med aktivne preko funkcije Servis / Umrli-neaktivni bolniki.

Prejmite podobne nasvete v e-poštni nabiralnik

in izboljšajte poznavanje programa.

Izpolnite spodnji polji in kliknite Pošlji.