Diagnoze ni med dosedanjimi diagnozami

Vpisali smo diagnozo a jo na naslednjem obisku ni bilo na seznamu dosedanjih diagnoz. Prav tako tudi med pisanjem napotnice te diagnoze ni med možnostmi hitre izbire. Kako dobimo to diagnozo na seznam?

 

V kolikor ste dodali obisk označen kot Prvi obisk (in ne kontrolni oz. nadaljnji), vam program omogoča vnos prve diagnoze. Če je obisk označen kot Nadaljnji, na diagnozah ne morete vpisati prve diagnoze.

Slika 1: oznaka Prvi pregled 

 

Slika 2: omogočen vnos Prve diagnoze (ikona beli list je aktivna)

 

V kolikor je na obisku pregled označen kot nadaljnji je na diagnozah ikona za dodajanje prve diagnoze neaktivna. V tem primeru se diagnozo lahko doda z ikono svinčnik s čimer se diagnoza zabeleži kot ponovna diagnoza.

Če je obisk označen kot Prvi, nato pa na diagnozi vpišete šifro preko svinčnika, vas program pri zamenjavi obiska vpraša ali želite zamenjati vrsto pregleda iz Prvi na Nadaljnji. Če je obisk res nadaljnji, potrdite, da bo program sam zamenjal Vrsto pregleda.

Če je diagnoza na obisku iz npr. prejšnjega tedna vpisana kot ponovna (s svinčnikom), se na današnjem obisku ne bo videla na seznamu dosedanjih diagnoz. Prav tako diagnoza vpisana s svinčnikom ni vidna na napotnici v  polju za izbiro diagnoze. 

 

Komentarji so onemogočeni.