Dopis Zdravstvenega inšpektorata

S strani Zdravstvenega inšpektorata ste nekateri izvajalci prejeli dopis o neujemanju podatkov o čakalnih dobah med portalom NAČAS in portalom https://cakalnedobe.ezdrav.si.

 

V prilogi dopisa ste dobili tudi seznam VZSjev, kjer vam očitajo razhajanja.

 

Predlagamo vam, da:

 

  • Če na portalu https://cakalnedobe.ezdrav.si vaše čakalne dobe niso vidne, je potrebno preveriti najprej tehnični vidik. Vsi izvajalci ste že bili vidni na portalu, ker smo vam to uredili. Ker obstaja več možnosti, zakaj niste več (resetiranje ruterja, menjava računalnika, ukinitev preusmeritve, ustavitev CBZ servisa, napake v eNaročanju, pretečen certifikat,….), smo vam v mailu poslali priponko z napotki za vas in vašega serviserja. Ko  boste vse korake, ki so v vaši domeni in domeni serviserja preverili, nas obvestite, da preverimo še ostalo.

 

  • V kolikor prihaja do razlik v čakalnih dobah, preverite, zakaj poročate različne podatke na portal NAČAS in na https://cakalnedobe.ezdrav.si. Na spletni portal se podatki poročajo samodejno iz programa Hipokrat in so odvisni od vašega vodenja naročanja, čakalne knjige, pravočasnega povezovanja obiskov s čakalno knjigo in drugih nastavitev. Navodila za možne nastavitve poročanja čakalnih dob so objavljena na naši spletni strani: http://www.list.si/podatki-o-cakalnih-dobah/. Izvajalci imate v programu vsa potrebna orodja in navodila, da lahko podatke, ki se poročajo, spremljate, preverjate in delno tudi nastavljate. Podatke za poročanje NAČAS dobite v Hipokratu med Izpisi v Čakalni knjigi (Izbira: eNaročanje / Čakalni seznam -> gumb  ‘Poročanje ČK’ -> izpis: Najkrajše čakalne dobe in število čakajočih).

 

 

  • Vse novosti, ki sta jih prinesla nov Zakon o pacientovih pravicah in Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov ter najdaljših dopustnih čakalnih dobah in z njimi povezane dopolnitve v Hipokratu, so podrobno opisane v Spremembah v verziji za verzijo 20.0 in jih mora vsak izvajalec dobro poznati.

 

V kratkem načrtujemo izvedbo izobraževanja za vse izvajalce, ki ste vključeni v eNaročanje. Izobraževanje bo razpisano za sobotni termin, da se ga boste lahko vsi udeležili. Več informacij sledi v kratkem.

Komentarji so onemogočeni.