RAZPISALI SMO NAPAČEN URNIK

Ker je delo v ambulantah zelo natrpano, se lahko pripetijo tudi nekatere napake. Poglejte postopke zamenjave urnika.

1. V naročanju imate razpisan urnik, ki pa ne drži za vašo ambulanto. Kaj sedaj? Potrebno je razpisan urnik odstraniti, da lahko začnete s kreiranjem novega urnika. Pozorni bodite, da na urniku, ki je napačen, ni naročenega nobenega pacienta. V nasprotnem primeru ne boste mogli odstraniti urnika.

Pozorni bodite, da na urniku, ki je napačen, ni naročenega nobenega pacienta.

2. Kot je prikazano na spodnji sliki, izberete gumb »Briši vpisane termine«. Pozorni bodite, da imate izbranega zdravnika in delovišče. Le tako bo program vedel kateri urnik mora odstraniti.

»Briši vpisane termine«

3. Ko ste pritisnili gumb »Briši vpisane termine«, se vam odpre novo okno, kjer vpišete obdobje, ki ga želite zbrisati. Ko ste izbrali obdobje, pritisnite gumb »Potrdi«, kot je označeno na spodnji sliki.

Odprlo se je novo okno, kjer boste vpisali obdobje, ki ga želite zbrisati.

4. Preostane vam samo še potrditev za izbris terminov. Izberite gumb »Da«.

Izberite gumb »Da«

Sedaj ste izbrisali napačen urnik, tako da lahko pričnete s kreiranjem nove predloge urnika.

5. V naročanju izberite “Predloge urnikov”.

Izberite zavihek “Predloga urnikov”

6. Izberite ikono “Beli list” kar pomeni, da boste ustvarili novo predlogo.

Izberite ikono “Beli list”

7. Na spodnji sliki so prikazani podatki, ki jih je potrebno izpolniti. Pozorni bodite pri izpolnjevanju podatka za obravnave. Izberite obravnave na katere želite naročiti paciente. Obkljukajte dneve za katere želite nastaviti urnik. Ko izberete dneve, vam priporočamo, da sproti shranite podatke, ki ste jih vpisali. Preostane vam samo še nastavitev urnika, kateremu pa morate določiti tudi obravnave. Urnik je potrebno ustrezno vpisati za vsak dan posebej. 

Primer pravilno izpolnjenega urnika

8. Potrebno je še razpisati termine za izbrano obdobje. Izberite možnost “Vpiši termine”. Na spodnji sliki je prikazano kako zgleda vpis urnika za leto 2018. Izpolnite podatek “Obdobje od – do”. Ko izberete časovno obdobje vpisa urnika, izberite gumb “Potrdi”. Če želite videti urnik, ki ste ga kreirali, se vrnite v naročanje in izberite gumb Potrdi/osveži.

Preostane nam samo še možnost “Vpiši termine”.