NOV ŠIFRANT VZS (VRSTE ZDRAVSTVENIH STORITEV), VERZIJA 8.0

“Prenesi navodilo”

Z dnem 23.04.2018 je stopila v veljavo nova verzija šifranta VZS 8.0 (vrste zdravstvenih storitev), ki ga je pripravil NIJZ. S tem dnem je bil šifrant uvožen tudi v program Hipokrat. V šifrantu je precej sprememb glede na prejšnjo verzijo. Dodani so novi VZS-ji, nekaj do zdaj veljavnih pa so ukinili. Tukaj je povezava do šifranta. V nadaljevanju smo pripravili navodila za pošiljanje eNapotnic in za nastavitve oziroma spremembe obstoječih obravnav, za katere specialistične ambulante vodite čakalne knjige.

DODAJANJE OBRAVNAVE

V programu Hipokrat v desni orodni vrstici odprite “Roza slušalko”  oziroma naročanje. Izberite šifrant obravnav, kot je prikazano na spodnji sliki.

Primer dodajanja obravnave: Izberite gumb “Dodaj nov zapis” oziroma bel list. Izpolnite vse potrebne podatke kot prikazuje spodnja slika.

Zamenjava VZS-ja na obstoječi obravnavi

Izberite obravnavo, da se ta obarva modro. Pritisnite na gumb “Izbriši VZS”. Polje je prazno. 

Izberite gumb “Dodaj VZS”. Odpre se novo okno “Izbira VZS”. V iskalno okno lahko vpišete šifro ali naziv VZS-ja. Ko boste našli iskani VZS sledi le še dvoklik nanj. Prenese se v šifrant VZS.

V šifrantu VZS more biti izpisana številka in naziv VZS-ja.

Izdajanje napotnice: Napotnico, ki jo želite izdati na ukinjen VZS ne boste mogli več izdati. Prikaže se okno z obrazložitvijo napake. Popravite VZS in napotnico ponovno pošljite v centralni sistem.